M. M.

Stopnja izobrazbe: Univerzitetni (VII)
Naziv izobrazbe: DIPLOMIRANI EKONOMIST
Lokacija dela: Celje z okolico, Ljubljana-območje LPP, Maribor z okolico, Prekmurje, Tujina
Spol: ženski
Izkušnje: Leta 1983 sem z odliko končala Osnovno šolo Angela Besednjaka ter se vpisala na Srednjo ekonomsko šolo, ki sem jo štiri leta kasneje končala z odličnim uspehom. Februarja leta 1992 sem diplomirala na II. Stopnji Ekonomsko poslovne fakultete Maribor na smeri Ekonomski odnosi s tujino. V svoji diplomski nalogi sem opravila analizo konkurence v mednarodnem marketingu. Še istega leta sem se zaposlila v firmi TAM Mednarodna trgovina d.d. kot komercialistka na uvozu. To delo sem opravljala dobra tri leta. V tem času sem spoznala uvozno in izvozno poslovanje, ki je obsegalo različne oblike rednega in začasnega uvoza ter izvoza, uvoz z različnimi olajšavami ipd. Največ sem poslovala s firmami iz Nemčije, Avstrije in Italije. Ker je naša firma opravljala posle za različne druge firme, sem opravljala tudi različne analize poslovanja in različne kalkulacije uvoznih in izvoznih poslov. Maja leta 1995 sem z reorganizacijo firme dobila tudi nove zadolžitve, in sicer nastopila sem delo pomočnice direktorice nabave za področje Motor in Metalurgija. V tem času je moje delo v firmi vključevalo tudi izdelavo številnih komercialnih poročil za potrebe naše firme in naših komitentov, izdelavo plana nabave in njegovega rebalansa, izdelavo številnih kalkulacij, na osnovi katerih lahko ugotavljamo finančno smotrnost določenega posla. 16.10.1995 sem firmo zapustila in se zaposlila v HP Hobby program d.o.o. kot komercialistka na področju uvoza in izvoza. Moje delo je obsegalo prodajo in nabavo blaga v Sloveniji in v tujini. Prav tako sem opravljala tudi zunanjetrgovinske posle za našo hčerinsko firmo v Zagrebu. Zaradi narave dela sem imela veliko stikov z našimi tujimi kupci in prodajalci. Poleg tega sem opravljala tudi plačilni promet s tujino in sestavljala poročila potrebna za Banko Slovenije v tistem času. S 01.12.1998 sem prevzela zadolžitve vodje zunanje trgovine. 01.08.2004 sem se zaposlila v firmi Keor d.o.o. v Mariboru kot komercialistka na področju nabave. Tukaj sem spoznala zanimivo področje nabave keramičnih ploščic, sanitarne opreme, kopalniškega pohištva ter različnih letev, lepila in fugirnih mas, ki se uporabljajo pri polaganju ploščič. Največ sem delala z dobavitelji iz Italije, Nemčije in Španije. Po potrebi sem sodelovala tudi z domačimi (torej slovenskimi) dobavitelji. Moje delo je obsegalo izdelavo in posredovanje naročil k dobaviteljem, spremljanje tega naročila do njegove realizacije, organiziranje prevoza blaga do našega skladišča v Mariboru in izdelavo prejema in kalkulacije blaga. Prav tako sem tudi skrbela za dobavo blaga našima poslovnima enotama v Beltincih in Ljubljani (v preteklosti tudi na Ptuju in v Celju). Po potrebi sem izdelala tudi ponudbe za naše stranke. Ker smo majhen kolektiv je bilo včasih potrebno tudi pomagati v naši maloprodaji in tudi tam prodati kakšen izdelek iz našega asortimenta.
Dodatna znanja: Vsa leta sem delala v nabavni službi in bila odgovorna za pravočasno in stroškovno optimalno nabavo blaga. Moje delo je obsegalo vse od naročanja blaga, organiziranja trasporta, dobave blaga v naše skladišče in organiziranje njegovega prevzema, nato pa dostavo blaga do naših kupcev. Enkrat letno smo opravili tudi inventuro, kjer sem morala organizirati vse potrebno za njeno izvedbo in nato urediti zadeve še v računalniškem programu. Imam veliko izkušenj na področju nabave, veleprodaje pa tudi maloprodaje (od samega naročanja blaga, do organiziranja dostave do firme, izdelave prejemov in kalkulacij, nato prodaje blaga in sestave računov ter še marsičesa, kar je treba postoriti, da blago pride do končnega potrošnika). Znam opravljati plačilni promet, poznam pa tudi osnove knjiženja. Sem komunikativna, znam organizirati delo skupin ljudi, prav tako mi ni tuje vodenje skupine ljudi. Veseli me delo s strankami, saj je zanimivo in dinamično. Obvladam računalniški program in aktivno govorim angleški in nemški jezik, pasivno pa obvladam hrvaški jezik.
Področja dela: Ban. rač. finance, Komerciala marketing, Gostinstvo in turizem, Trženje produktov

Želim več informacij o kandidatu

  • obvestila za podjetja o novih kadrih
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.